Suroviny
- Hamburgerové žemle Vitacelia
Dressing:
- ½ šalotky
- 6 lyžíc majonézy
- 1,5 lyžice dijonské horčice
- ½ cesnaku
- 2 lyžice nastrúhaného parmezánu
- Petržlenová vňať nadrobno nakrájaná
- soľ a korenie na dochutenie
- pár kvapiek citrónu
Náplň:
- 1 menší baklažán
- 1 červená cibuľa
- 1 šalát podľa chuti
- cherry paradajky
Postup
Ako prvé si pripravíme dressing. V miske rozmiešame majonézu s horčicou, prisypeme najemno nakrájanú cibuľku, prelisovaný cesnak a nastrúhaný parmezán. Dochutíme soľou, korením, citrónom a nasekanou petržlenovou vňaťou. Dáme do chladničky na chvíľku schladiť. Pripravíme si náplň. Baklažán nakrájame na širšie kolieska, z oboch strán osolíme, necháme vypotiť a osušíme ich. Opečieme ich na panvičke, na olivovom oleji. Červenú cibuľu nakrájame tiež na kolieska. Rozkrojíme žemľu a obe časti rezom dolu zľahka opečieme na panvici po baklažáne. Následne ich potrieme pripraveným dressingom, dáme na jednu polku šalát, plátky opečeného baklažánu, cibuľku a priklopíme druhou polkou opečenej žemle.