Recepty

Cuketovo-šampiňónová nátierka

Suroviny

  • chlieb Celio Vitacelia
  • 2 cukety
  • 1 červená cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 100 g šampiňónov
  • 50 g hnedého cukru
  • olivový olej
  • soľ a korenie
  • vinný ocot na dochutenie cca 0,5-1 dcl

Postup

Na oleji speníme cibuľu nakrájanú na polmesiačiky. Pridáme cuketu nakrájanú na tenké rezance a šampiňóny pokrájané na tenké plátky. Osolíme, okoreníme a podusíme domäkka. Keď cukety a hríby zmäknú, pridáme hnedý cukor a podlejeme vinným octom. Podusíme, dokiaľ sa vyparí pach octu. Môžeme podávať ešte teplú nátierku. Ideálne je však ponechať ju odstáť do nasledujúceho dňa.