Suroviny
- 180g čajového pečiva Vitacelia
- 100 g masla
- 2 PL kakaa
- 3 mascarpone
- 3 vajcia
- 5 lyžíc medu
- lyžička perníkového korenia
Postup
Čajové pečivo rozmixujeme v sekacom mixéri. Rukami ho zmiešame so zmäknutým maslom a kakaom a vypracujeme cesto. Okrúhlu tortovú formu (ɵ 24 cm) vyložíme papierom na pečenie. Cesto natlačíme na dno formy a vytvarujeme aj cca 3 cm okraje. Pečieme v rúre 10-12 minút pri 180 °C, kým sa vytvorí krusta a následne necháme vychladnúť.
Šľahacím mixérom pri nízkych otáčkach vyšľaháme do hladka mascarpone, vajcia, med a perníkové korenie. Keď máme hladký krém, nalejeme ho do pripravenej formy. Pečieme vo vyhriatej rúre na 150 °C cca 60 minút. Hotový cheesecake má byť pevný pri krajoch a v strede polotuhý. Cheesecake vyberieme z formy až keď úplne vychladne, aby plnka nevytiekla. Pred podávaním koláč ľahko prelejeme medom a ľubovoľne ozdobíme, napríklad figami a nasekanými lieskovými orieškami.