Suroviny
- Chlieb SPORT ACTIVE
- 1 väčší batát
- 2 poháre vody alebo zeleninového vývaru
- Soľ a čierne korenie
- 1 brokolica
- Olivový olej
- Čerstvá petržlenová vňať
- Balzamikový ocot
- Chilli papričky
Postup
Batát očistíme, umyjeme a nakrájame na menšie kúsky. Zalejeme vodou alebo vývarom a povaríme do zmäknutia. Necháme vychladnúť a po vychladnutí zemiak rozmačkáme na kašu, ktorú ochutíme soľou a čiernym korením. Brokolicu umyjeme, rozdelíme na väčšie ružičky, poukladáme na plech a pokvapkáme balzamikovým octom, olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Pečieme v predhriatej rúre na 200 °C 15 minút. Po upečení necháme vychladnúť a brokolicu nahrubo nakrájame a premiešame s nasekanou petržlenovou vňaťou a chilli papričkami. Batátovou nátierkou natrieme plátok chleba, na ktorý poukladáme nakrájanú brokolicu.