Suroviny
Na nátierku:
- 1 balenie Ranného chlebíka s vitamínom D
- 1 šálka vareného cícera
- 1 červená paprika
- Hrsť sušených rajčín
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička sezamovej pasty tahini
- 1 lyžička chilli pasty harissa
- 1 lyžička mletej sladkej papriky
- šťava z ½ citróna
- soľ podľa chuti
Na ozdobu:
- jedlé kvietky
- bylinky
- sezamové semienka
Postup
Papriku umyte, osušte a dajte piecť na 30 minút do rúry predhriatej na 200 °C. Šupka miestami sčernie. Potom papriku dajte do uzatvárateľnej nádoby a nechajte 15 minút spariť. Šupku ošúpte, papriku zbavte jadierok a nakrájate na menšie kúsky.
Strúčiky cesnaku prelisujte a dajte do vyššej nádoby spolu s ostatnými surovinami na nátierku a nakrájanú papriku. Všetko rozmixujte tyčovým mixérom dohladka. Osoľte podľa chuti.
Nátierkou natierajte jednotlivé krajčeky Ranného chlebíka. Každý ozdobte jedlými kvietkami, bylinkami a sezamovými semienkami.