Recepty

Cícerová nátierka s pečenou paprikou

Suroviny

Na nátierku:

  • 1 balenie Ranného chlebíka s vitamínom D
  • 1 šálka vareného cícera
  • 1 červená paprika
  • Hrsť sušených rajčín
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička sezamovej pasty tahini
  • 1 lyžička chilli pasty harissa
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • šťava z ½ citróna
  • soľ podľa chuti

Na ozdobu:

  • jedlé kvietky
  • bylinky
  • sezamové semienka

Postup

Papriku umyte, osušte a dajte piecť na 30 minút do rúry predhriatej na 200 °C. Šupka miestami sčernie. Potom papriku dajte do uzatvárateľnej nádoby a nechajte 15 minút spariť. Šupku ošúpte, papriku zbavte jadierok a nakrájate na menšie kúsky.

Strúčiky cesnaku prelisujte a dajte do vyššej nádoby spolu s ostatnými surovinami na nátierku a nakrájanú papriku. Všetko rozmixujte tyčovým mixérom dohladka. Osoľte podľa chuti.

Nátierkou natierajte jednotlivé krajčeky Ranného chlebíka. Každý ozdobte jedlými kvietkami, bylinkami a sezamovými semienkami.