Suroviny
Burger
- Hamburgerové žemle classic značky Penam
- 500g mletého hovädzieho mäsa
- 1 vajce
- 1 lyžička dijonské horčice
- 1 PL kečupu
- 2 šalotky
- 1 strúčik cesnaku
- 100g sýra čedar
- Listový šalát
- Čerstvo namletá morská soľ a korenie
Chilli omáčka
- 1 rajčina
- 1 PL kečupu
- 1 PL sweet chilli omáčky
Postup
Burger
Šalotky nakrájíme nadrobno a mierne ich na rozpálenom oleji osmažíme spolu s nastrúhaným cesnakom. V mise zmiešame mleté hovädzie mäso, dijonskú horčicu, kečup, vajce, pridáme osmaženú cibuľku s cesnakom, soľ a korenie. Vytvarujeme 4 burgre, ktoré osmažíme na rozpálenom oleji z každej strany 6-8 minút, nakoniec posypeme syrom. Rozkrojíme hamburgerovú žemľu a na spodný diel dáme pripravenú chilli omáčku, pripravené mäso, dozdobíme šalátom podľa výberu a zaklopíme horným dielom žemle.
Chilli omáčka
Umytú rajčinu nakrájíme na kocky, pridáme kečup, sweet chilli omáčku a premiešame.