Suroviny
Burger
- Hamburgerové žemle so sezamom značky Penam
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 vajce
- 1 lyžička dijonskej horčice
- 1 PL kečupu
- 2 šalotky
- 1 strúčik cesnaku
- 100 g syru Niva
- 3 plátky grilovanej slaniny
- Listový šalát
- čerstvo namletá morská soľ a korenie
Burger dip
- 2 PL majonézy
- 1 PL kečupu
- 1 lyžička tabasca
- 1 lyžička brandy
- 2 kyslé uhorky
Postup
Burger
Šalotky nakrájíme nadrobno a mierne ich na rozpálenom oleji osmažíme spolu s nastrúhaným cesnakom. V miske zmiešame mleté hovädzie mäso, dijonskú horčicu, kečup, vajce, pridáme osmaženú cibuľku s cesnakom, soľ a korenie. Vytvarujeme 4 burgre, ktoré osmažíme na rozpálenom oleji z každej strany 6 – 8 minút. Nakoniec dáme na mäso plátky grilovanej slaniny s plátkami nakrájanej Nivy a necháme rozpiecť. Rozkrojíme hamburgerovú žemľu a na spodný diel dáme pripravený dip, pripravené mäso so slaninou a syrom Niva, dozdobíme šalátom podľa výberu a zaklopíme horným dielom žemle.
Burger dip
Zmiešame majonézu, kečup a tabasko, pridáme nadrobno nakrájené uhorky a na záver prilejeme jednu lyžičku brandy. Dochutíme podľa chuti.