Suroviny
Burger
- Hamburgerové žemle značky Penam
- 1 PL olivového oleja
- 1 malá červená cibuľa
- 2 nastrúhané strúčiky cesnaku
- 500 g mletého morčacieho mäsa
- 1 lyžicka kari korenia
- 1 PL čerstvého koriandru
- Jalapeno papričky
- 1 vajce
- 100 g nastrúhaného čedaru
Avokádový dip
- 4 zrelé avokáda
- 2 rajčiny
- 2 PL nakrájanej šalotky
- nakrájaný koriander
- Chilli paprička
- 2 PL bieleho jogurtušťava z limetky
Postup
Burger
Na rozpálenom oleji mierne osmažíme cibuľu a cesnak. V miske zmiešame morčacie mäso, kari, koriander, vajce a polovicu syra, pridáme usmaženú cibuľu a cesnak, soľ, korenie. Vytvarujeme 4 burgre, ktoré dáme na gril na strednú teplotu, dokiaľ nie je mäso hotové. Nakoniec posypeme burgre druhou polovicou syra, nakrájenými papričkami a ešte dáme na chvíľu na gril zapiecť. Hamburgerovú žemľu rozkrojíme, na spodný diel dáme vyššiu vrstvu dipu, hotový hamburger, zeleninu podľa chuti, zaklopíme horným dielom žemle a podávame.
Avokádový dip
Avokádo olúpeme, rozpolíme a vyberieme kôstku. Dužinu rozmačkáme vidličkou. Chilli papričky zbavíme semienok a spolu s rajčnami a šalotou nakrájíme nadrobno. Pridáme nakrájaný koriander, biely jogurt a všetky pripravené suroviny premiešame. Na záver dochutíme šťavou z limetky.