Recepty

Morčacia nátierka

Suroviny

  • Večerný chlebík z rady Fit deň
  • 250 g vareného morčacieho mäsa
  • 1 cibuľa
  • 1 žltá paprika
  • 1 malá paradajka
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 1 dcl majonézy light
  • 20 g arašidov
  • soľ
  • korenie

Postup

Uvarené a vychladené mäso pomelieme spolu s orieškami. Papriku a paradajky nakrájame na kocky. Cibuľu nastrúhame. Pridáme sójovú omáčku a majonézu. Všetko dôklane premiešame a dochutíme.

Nutričné hodnoty – 1 porcia chleba (25 g) s 20 g nátierky obsahuje: 100 kcal, 9 g B, 6,2 g T, 2 g S

Niečo naviac – Morčacie mäso má nízky obsah tuku, vysoký obsah bielkovín, horčíku, draslíku a vitamínov zo skupiny B a je vhodné k nočnej regenerácii.