Recepty

Mrkvovo-cícerová nátierka

Suroviny

  • Ranný chlebík s vitamínom D
  • ½ šálky mandlí so šupkou
  • 900 g očistenej mrkvy
  • ½ šálky olivového oleja
  • 2 lyžičky soli
  • 2 strúčiky cesnaku
  • ½ šálky konzervovaného cícera
  • 3 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 lyžička čierneho korenia
  • 1 lyžička mletej údenej papriky
  • Píniové oriešky a čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup

  1. Rúru predhrejte na 170 °C. Plech vylo-žte papierom na pečenie a naň rovnomerne rozprestrite mandle. Dajte do rúry na 8-10 minút. Nechajte vychladnúť a najemno rozmixujte.
  2. Očistenú mrkvu nakrájate na cca 2 cm kúsky. Pokvapkajte ich 2 lyžicami olivového oleja, posypte lyžičkou soli a premiešajte. Mrkvu vyskladajte rovnomerne na papier na pečenie a dajte zhruba na 1 hodinu do rúry.
  3. Upečenú mrkvu rozmixujte, pridajte cesnak, cícer, citrónovú šťavu, korenie, papriku a zbytok olivového oleja. Primiešajte zbytok soli a rozmixované mandle.
  4. Dajte aspoň na hodinu odležať do chladničky. Nátierku podávajte na Penam Rannom chlebíku ozdobenom píniovými orieškami a petržlenovou vňaťou.