Recepty

Rakytníkový džem so sladkou vianočkou

Suroviny

  • 1 500 g bobúľ z rakytníku
  • 1 000 g cukru
  • 500 ml pomarančovej šťavy
  • 2 lyžičky kyseliny citrónovej
  • 1 ks želírovacieho prípravku 1:1

Postup

Plody rakytníka dáme do hrnca, pridáme pomarančovú šťavu. Zmes povaríme, až bobule zmäknú, prepasírujeme a následne odvážime (mal by nám ostať 1 liter šťavy). Šťavu zahrejeme, vmiešame želírovací prípravok, kyselinu citrónovú a cukor a povaríme 5 minút. Podľa chuti môžeme pridať ešte trochu cukru. Prípadnú penu pozbierame.

Následne všetko nalejeme do čistých zaváraninových pohárov, zatvoríme, obrátime dnom hore a necháme vychladnúť.