Suroviny
- Hamburgerové žemle so sezamom značky Penam
- 200 g bielych fazúľ
- 3 veľké rajčiny
- 1 červená cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- Štava z limetky
- 1PL čerstvého koriandru
- ½ lyžičky nakrájanej chilli papričky
- Olivový olej
- Čerstvo namletá morská soľ a korenie
- Listový šalát, uhorka a rajčina na dozdobenie
Postup
Fazuľu necháme namočenú v studenej vode 12 hodín a potom ju uvaríme domäkka. V mieske zmiešame rajčiny nakrájené na kocky, najemno nakrájanú červenú cibuľu, nastrúhaný strúčik cesnaku, limetkovú šťavu, olivový olej, koriander, nakrájanú chilli papričku, ešte teplé uvarené fazule, soľ a korenie. Rozkrojíme hamburgerovú žemľu a na spodný diel dáme rajčinovú salsu s bielymi fazuľami, dozdobíme šalátom, plátkom rajčiny a uhorky a zaklopíme horným dielom žemle.